Investice do zlata a stříbra

Možnosti investice jsou v dnešní době poměrně obsáhlé, a proto je potřeba se nad nimi zamyslet. Každý přece chce, aby jeho investování vynášelo, avšak ne každá investice je vhodná pro všechny. CO se výše výnosů týče, představují skvělou investici drahé kovy, především pak zlato a stříbro, které se těší rok co rok nárůstu hodnoty.

Zlato i stříbro jsou ideální investicí i z pohledu ochrany před znehodnocením ze strany inflace, kterou stihnou pokrýt a ještě něco navrch vydělat.

Vyplatí se investice do drahých kovů?

Investování do drahých kovů je v rámci dlouhodobého jednou z nejlepších možných alternativ, avšak je potřeba počítat s tím, že investice do fyzických drahých kovů je běh na dlouhou trať a neoplývají okamžitou likviditou (i když v porovnání s jinými investicemi velice rychlou), takže zpravidla nemohou pro jistotu sloužit jako jediná existující investice, ale je součástí více diverzifikovaných investic.

Investiční zlato může mít v zásadě dvojí formu – buď klasické zlaté cihličky známé z různých filmů o pokladech, anebo se jedná o mince, které mohou mít či v budoucnu získávat také historickou a sběratelskou hodnotu. To samé samozřejmě platí i v případě investičního stříbra.

Znáte výhody investice do drahých kovů?

Investice do zlata a stříbra s sebou přináší také pár dalších výhod, mezi nimiž lze kromě unikátních fyzikálních vlastností zaručujících prakticky nezničitelnost zmínit zejména osvobození od DPH. Vzhledem k tomu, že drahých kovů je na světě pouze omezené množství, logicky bude i v budoucnu vyvíjen tlak na ceny těchto komodit, což ze zlata a stříbra činí i do jisté míry garantovanou investici.

Odborníkem zabývajícím se především investicemi do těchto drahých kovů je kupříkladu společnost Bessergold, která každému klientovi může poskytnout cenné rady ohledně budoucích investic do zlata, stříbra a dalších drahých kovů.