Usnadněte si práci při skladování

V každé domácnosti se najde spousta drobností, které je potřeba uchovávat, schovat a zároveň mít po ruce. Obalových materiálů už je dnes celá řada, není proto nutné staré věci neustále třídit a vyhazovat. Pokud máte dostatečně velký sklep, dokážete v praktických obalech uchovat v podstatě cokoliv.

Pro uchovávání čehokoliv jsou nepostradatelné krabice

Ideálně používejte stejně velké, aby se daly dobře stavět na sebe a nezapomeňte je opatřit štítkem informujícím o obsahu. Bude se vám v nich později lépe hledat. Kartonové a lepenkové krabice jsou téměř nerozbitelné, ideální jsou na stěhování, kdy pojmou i těžké knihy, nebo skladování oblečení a objemnějších věcí.

Praktické jsou i uzavíratelné ZIP sáčky

Prodávají se v celé řadě velikostí a jejich obrovskou výhodou je speciální ZIP uzávěr, který sáček nebo vak hermeticky uzavře. Dovnitř se tak nedostane žádný škůdce, který by zničil třeba uskladněné oblečení a vy máte zároveň přehled o tom, co obal ukrývá. Pytle a sáčky jsou pro skladování třeba oblečení naprosto dokonalé, snadno se s nimi totiž manipuluje a zároveň umožňují prohlédnout si obsah ještě před jejich otevřením.

I když se to může zdát divné, i obálky mají při domácím skladování drobností své místo. Kromě peněz (k obálkové metodě se vrací stále víc domácností) pojmou i šperky, doklady nebo staré fotografie, pro které už nebylo místo ve fotoalbu. Nabídka je velmi široká, a tak můžete obzvlášť cenné věci schovat do obálek vybavených bublinkovou fólií nebo speciálním uzávěrem.

Kde hledat pestrý sortiment?

Sortiment nejrůznějších obalových materiálů najdete téměř v kterémkoliv obchodě. Pokud chcete ušetřit, hledejte spíš na internetu, jen si předem dobře rozmyslete, pro co má krabice, sáček nebo obálka sloužit, abyste koupili správnou velikost. Někteří internetoví prodejci nabízejí většinu svého zboží skladem, ve většině případů můžete mít svůj balíček k dispozici už druhý den.